Boedelruiming

Een overlijden of een noodzakelijke verhuizing kunnen aanleiding zijn voor een volledige ontruiming van een huis van een dierbare. Een zogenoemde ‘boedelruiming’ is vaak een emotionele en arbeidsintensieve aangelegenheid in een hectische periode. Mooie Pröttel helpt u hier bij.

Mooie Pröttel start met het leeghalen van de woning, nadat u heeft aangegeven welke spullen u zelf wilt houden. Indien nodig, kan Mooie Pröttel deze spullen bij u bezorgen. 

Alle onbruikbare spullen en het afval uit de woning brengt Mooie Pröttel naar het afvalbrengstation, waarbij wordt gestreefd naar optimale recycling. Nog bruikbare kleding en textiel gaan naar hulpverleningsinstanties. De overige bruikbare spullen, probeert Mooie Pröttel voor u te verkopen. Hierbij geldt dat van elk artikel dat voor € 10,- of meer wordt verkocht, u de helft krijgt van de opbrengst. In bijzondere gevallen, zoals bijv. een verzameling of een zeer waardevol item, kunnen andere afspraken worden gemaakt over de verdeling van de opbrengst. Spullen die niet worden verkocht, brengt Mooie Pröttel alsnog naar een kringloop.

Naast de boedelruiming kan Mooie Pröttel u helpen om de woning klaar te maken voor de overdracht aan de verhuurder of makelaar. Deze extra service bestaat onder andere uit:

  • het verwijderen van de losse vloerbedekking, raambekleding en bijbehorende rails
  • het verwijderen van schroeven en spijkers en het opvullen van de gaatjes ervan
  • het schoonmaken van de woning

Voor bepaalde (gespecialiseerde) werkzaamheden kan Mooie Pröttel u helpen bij het vinden van een bedrijf die dit voor u doet. Denk bijvoorbeeld aan kleine aannemerswerkzaamheden of het verwijderen van gelijmde vloerbedekking.